Redőnyös Zoli azt ígérte, január 14. körül hozza az elmaradt szúnyoghálókat. 20. van, de még nem jelentkezett. Azért bízom benne, hogy megelőzi a szúnyogimbáziót*, mely során a hímstény* és nőstény szúnyogok hada kívánja ellepni az otthonunkat, hogy aztán jól irányzott ütéseinktől tetemeik Montemereszkként tornyosuljanak a padlón. Jobb esetben. Mert általában inkább freskóként végzik a falon, életünket és vérüket áldozván a nagy, szoba stílusban alkotó festő oltárán. A stílusról álljon itt egy kis szösszenet:

Ördög barátunk, ki - mint az köztudott, soha nem alszik -, viszont annál többet bulizik. (Vagy már nem, mert apa lett, de ez nála nembiztos, hogy jelent valamit, majd azért róla még lesz pár sztorim...)
szóval Ördög, kinek neve Miki (de ezt is csak sok év ismeretség után tudtuk meg, de ez is egy külön sztori), Budapesten élt és alkotott. És ivott, bulizott, mint az állat. Egyik alkalommal betértek a híresen sznob KÖZGÁZ Klubba, ahol alkoholgőz illatú parfümbe burkolózott értelmiségi csajok lesték a prédát. Ördi haverját felismerte az egyik hölgytársaság egyik tagja, így aztán egy gyors lefolyású beszélgetés vehette kezdetét, mely valahogy így zajlott:

- Szijasztok, bemutatom a barátomat.
- Csákó, Ördög vagyok.
- Óh, és mivel foglalkozol?
- Festő vagyok.
- Óh, áh, és milyen stílus, ha szabad kérdezni?
- Szoba, bazdmeg!

 

*hímstény: Csongi kreálmánya
*imbázió=invázió: Jana találmánya
*Montemereszk=Mount Everest: Jana-Csona

Itt már van szúnyogháló, vájt szeműek könnyen felfedezhetik a hálós szerkezetet:



 


 

 

 

 

 

 

 

 

Itt még nem volt. Meg hó se. Sehó nem vót még akkó a tél. Mondhatni. A feladat az is lehetne, hogy keressünk eltéréseket a két kép közöt:

Szerző: humanick  2010.01.20. 08:15 Szólj hozzá!

Címkék: buli ördög ivás festő szúnyog miki freskó jana szúnyogháló szobafestő redőnyös csoni

A bejegyzés trackback címe:

https://csenkids.blog.hu/api/trackback/id/tr571686766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása