Eszembe jutott a kindertojásos reklám. "Legyen ez a nap kicsit más ma." Kicsit más. Kicsit más nap. Kicsit másnap.

Hogy miért pont a tojás? Mert tegnap húsvéti betojás party volt. Reggel-délelőtt virtuálisan körbelocsoltuk az országot Soprontól, Harkányon át, Szeghalomig, majd autóba vágtuk magunkat, és irány Kecel...

Mielőtt Zalcsiékhoz érkeztünk volna, nagynénikéinkéket loccsintottuk meg közösen. Aztán hajrá, barátság! Ott volt mindenki, aki számít. Volt sok-sok gyerek, sok-sok tojás, nyúl, pálinka, sör, finom ebéd. Szegény Kokóbácsi nem ihatott, mert még csak az öndöntiszikvagyvezet felhívást sem kellett latolgatnia. Ugyanis nem ő döntött, hanem Anita. Így aztán ő nem döntött. Mert Anita úgy döntött. Hogy ő dönt. Robi meg nem. Így vált vala belőle karmester. Aki szabályozta, hogy mi, akik aktívan iddogáltunk, mikor iddogáljunk aktívan. Akár egy jó edző. Nem volt lazsálás. Eképpen eshetett meg, hogy még ebéd előtt egy egyszerű sorrend mentén alakult az iszogatás: pálinka, aztán egy pálinka, és még egy. Mert Kokó azt mondta, ő, biz' inna egyet a találkozásra, aztán egyet ebéd előtt, és még egyet ebéd előtt. Aztán ebéd után. Is. És amikor komoly dolgokról beszélgettünk, és ez megesett nem egyszer, sóhajtott egyet, és azt mondta, ő, bizony, most biztosan inna egyet. Mi pedig szót fogadtunk. Szó szót, pálinka sört, sört pálinka, pálinkát pálinka követett... És az egyetlen magabiztos, határozott, nem nyelvösszeakasztós, el-elcsukló hang őrobisága torkából: "Én erre biztos innék egyet!"

Aztán elindult mindenki haza. Egy szép, tartalmas, kellemes nap volt a hátunk mögött. És egy szép este előttem. Mert elhatároztam, hogy Csonnal meglocsoljuk Mariannt és Anitát, István és Pisti meg Jankát és Editet, aztán együtt négyen tovább sétálunk Annácskát és Andreát locsolni, majd Panna nénit is hervadástalanítjuk.

És így tevődött a keceli pálinka-sör társaságába, bele a gyenge gyomorba még egy sör, egy pálinka, egy bor.

És este lett. És éjszaka. És hajnal. Forgolódós, gyomorégős, innifelkelős, hamárinni pisilniis továbbállós...

És reggel.

És eszembe jutott a kindertojásos reklám. "Legyen ez a nap kicsit más ma." Kicsit más. Kicsit más nap. Kicsit másnap.

Szerző: humanick  2010.04.06. 11:08 Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: barátok sör húsvét utazás pálinka szomszédok kecel ebéd locsolás

A bejegyzés trackback címe:

https://csenkids.blog.hu/api/trackback/id/tr41898293

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: www.ducadalba.net 2019.03.23. 06:55:24

Belajar membuat aplikasi database sederhana vb 6 doc pdf free - What does vicodin metabolize into

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása