Hangzása, mint a zamata! A Kazamata zamata...*

Rájöttem, mi a legnagyobb öröm a körömpörköltben! Amikor végre elkészül! Körömtáncot jár az ember, aki mind a tíz körmét lerágta izgalmában, mire az örömpörkölt végre felvette azt az állapotot, hogy össze lehessen vele ragacsozni a tíz ujját, a száját, az arca bűrit neki, és a disznó körmének pörkölt formájában való bekebelezésének neki foghat.

Igaziból nem is köröm ez a pörkölt. Inkább bőrkölt. Mert nem a körmöt eszi meg az ember, hanem bőröket falatáz be. Sós burgonyával. Meg finom savanyúsággal. Meg kézzel. Meg lábbal. Egy biztos: legjobb, ha az ember egy ősei által lekörmölt recept alapján lát neki a főzésnek.

Nem szereti a körömpörköletet? Reformkonyhát kedvelő, zsírellenes emberek is megtalálhatják számításaikat: nekik javallott a műkörömpörkölt.

Én mindenesetre maradok az igazinál.
Az a zsír!
Amikor a köröm közepén állok...

* A kazamata zamata

 

Szerző: humanick  2010.03.10. 18:15 Szólj hozzá!

Címkék: disznó európa kiadó köröm körömpörkölt a kazamata zamata

A bejegyzés trackback címe:

https://csenkids.blog.hu/api/trackback/id/tr211829238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása