Ma, miközben mosogattam, és bőszen dörzsöltem a szivaccsal P. Sanyiék tányérját (nem, nem bérmosogató vagyok, csak múltkor kaptunk egy tányérnyi sütikét tőlük), rájöttem, miért van az a népszokás, hogy ha kapunk valamit egy lábosban (lábasban? nincs is neki lába. pizsama-pizsoma effektus), dobozban vagy tányéron, azt üresen nem illik visszavinni.
Végeztem a mosogatással, így nem habozok, leírom hát, mire jöttem rá:

Amikor az ember elmossa a kedves rokon, szomszéd, barát hordozóját, melyben valami finomságot adtak néki, nem meri vállalni a felelősséget a mosogatás milyenségéért. Csiszatolja, dörzsöli, vizezi-habozza, aztán újra, és újra, és újra, majd a csurgatóra helyezi, hogy aztán onnan újból lekapja, és megint csiszatolja, dörzsöli, vizezi-habozza, aztán újra, és újra, mert amíg a a konyhában tartózkodik, és pillantása említett tárgyra esik, tutti, hogy talál rajta valami apró pókfingmaradványt, hangyakörömvéget, ami cikivé teszi a nyugodt lelkiismeretű visszaadást.

Így aztán, ha az ember nem akarja azt az egy tárgyat élete végéig mosogatni, egyszer csak megáll. Felemeli a csurgatóról, óvatosan megtörölgeti, és keres valami finomságot (lehetőleg szaftosat vagy krémeset), ráteszi, megpakolja, és mosolyogva átvonul vele, hogy visszaadja jogos tulajdonosának. Ő pedig 1. boldog, hogy kapott meglepit 2. miután megeszi, elmosogatja...

...még mielőtt kiderült volna a saját maga általi felhasználás közben, hogy nekünk minden erőfeszítésünk ellenére sem sikerült tökéletesre csiszatolni, és úgy adtuk vissza.

Mindenki boldog, mindenki nyugodt.
Jöhet a visszavágó!

Szerző: humanick  2010.01.18. 15:52 1 komment

Címkék: szomszéd barát meglepetés tányér rokon edény mosogatás lábas

A bejegyzés trackback címe:

https://csenkids.blog.hu/api/trackback/id/tr501682200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anita 1/b 2010.01.22. 09:50:23

AHA! Akkor már tudom,hogy az ételes dobozom miért nem érkezett még vissza! /a töltött káposztás/
De elég ha lazán kiöblíted és legfeljebb dobsz majd bele egy kis sajtszószt.És áthozod az 1/b-be,és valóban te leszel a sajtszószvivő.
süti beállítások módosítása