Berúgja a kocsma ajtaját (miután saját magával már megtette, mint apa Simsonjával, anno), párjával és barátaival belép, dudák szólnak, konfettik röppennek. Körbeköszönnek mindenkinek, ismerősök és ismeretlenek nézik, ahogyan táncra perdülnek. Még akkor is ropják, amikor a tömeg már a svédek asztalánál tömörlődik, hogy megpakolják a tányérokat a mennyei falatokkal. Mozgásukat csak néha zavarja meg a pincér, aki tölt nekik kévánságjuk szerint. Koccintanak, kacagnak, perülnek, fordulnak. Aztán a terített asztalhoz lépnek, tányérok és gyomrok telnek (előbbiek ürülnek a normális menet szerint, utóbbiak is azt tennék némelyüknék, de nem a normális menet szerint, azaz nem fent be, lent ki, hanem fent be, fent ki, de igyekeznek ezt megakadályozni egy-egy kupica ital étel fölé való tömickölésével). Esznek, isznak, jót mulatnak (mégse szomjaznak, hehe), éjfélkor "koccintanak, piszi-puszi-pesze-pusza" - idézet Csenki Csongortól, tűzíjátékot néznek kint a hidegben, majd forró virslit és töltött káposztát benn, a melegben. Meg a svédek asztala is ismét megtelik salátákkal, husikkal, gyümölcsökkel. A vidám zene szól, mindenki énekel és tapsol.
 

Aztán hősünk felnéz, abrosz gyűrte arcán fehér és piros szabálytalan csíkok terpeszkednek. Arrébb tolja a sörösüvegeket, boroskancsókat, feles(elős) poharakat, megdörzsöli lángoló szemeit, és elcsodálkozik.
 

Valaki lelőtte a zenészt! Még jó, hogy a szimpatizátornak nevezett muzsikagépet bekapcsolva hagyta, sóhajt. Így legalább néhányan még táncolhatnak.
Kérdések tolulnak fel belőle:
 

- ki lőtte le a zenészt?
- hová tűntek a husik, virslik, saláták, gyümölcsök?
- úrsiten, milyen vérontás lehetett itt, az előbb még sokkal többen voltak, miért kellett meghalniuk?
- ki ez a nő itt mellettem, akinek a combját simogatom (de ez csak az író fantáziálása, ez a kérdés fel sem merülhetett, nyugi drágám)?
 

Aztán finoman érdeklődni kezd. Kérdéseit jobbra-balra helyezi a helyiségben, jönnek is a válaszok, de mivel elfelejtette kivenni a dudát a szájából, választ nem igen várhat. Maximum visszadudálnak néhányan, de azt még józanul sem lenne képes dekódolni.
 

Ide rejtettem egy kis kiegészítést annak, aki
 

1. Még nem unja
2. Nem érti
3. Nem bír betelni vele :)

Szerző: humanick  2009.01.02. 15:38 Szólj hozzá!

Címkék: buli szilveszter

A bejegyzés trackback címe:

https://csenkids.blog.hu/api/trackback/id/tr82877021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása