Halottam egyik nap, hogy Lipóczy Csaba dj, a Bozóky Vs. Lipóczy diszkósduó egyik tagja ki van akadva, mert felkerült a Puruttyára. Nosza, nekem se kellett több, meg is kerestem. És most megosztom mindenkivel. Érdekes, hogy egy kép alapján milyen helyes kórképet adott róla a puruttyás szerző. Ha látta volna a többit, ha beszélt volna vele valaha, nem lett volna elég a negatív véleményezéshez ez a pár karakter.

Íme a puruttya.hu írása:

DJ MIAFASZEZITT

Nos igen, a legalja az, amikor valakinek halvány lila fingja sincs arról, hogy mégis mit kellene csinálni, csak a sógor beállította a pultba, hogy "Bandikám brakod a top hits mix" feliratú cédét abba a lyukba ott, megnyomod a háromszög alakú gombot, és ennyi. ha bármi baj van, nyomd meg a gázkürtöt, ami ott van a pulton, és akkor jön a Misi, megmutatja mi az a háromszög. Amúgy ha unod magad, kiabálj hülyeségeket a mikrofonba, meg kapálózz a kezeddel, mintha kurvasok gyilkos méh akarna megölni, azt imádják a parasztok:

             Eddig az átvett cikk.

Innen már a saját gondolataim következnek. Még emlékszem Csabára, amikor a Lipard Film nevezetű csoportosulásban nyomta Áronnal meg Andorral. Lelkes középiskolások voltak. Készítettek filmeket, jártak moziba, társasági eseményekre (bulik), meg ilyenek. És lehetett velük beszélgetni.

Csabának és Andornak volt egy furcsa, nyomulós stílusa. Most meg van egy sokkal furcsább és nyomulósabb stílusuk. Jobb lelkületű emberek úgy hívják az ilyeneket, hogy faszkalapok. Arc csávók lettek. Manapság faszkalapsággal arccsávósággal sok mindent el lehet érni. Ők például mindenhol ott vannak, és úgy gondolják, mindenhez értenek is. Diszkósok, rádióműsort vezetnek, videoklipeket készítenek, lakodalmi videó, lakodalmas fotó, inszemináció, elektromoshalászgépkezelőség, tenyészállatteljesítmény-vizsgálóság, minden szerepel a repertoárjukban.

Nincs olyan, amihez Csabám ne értene! És ezt igyekszik minden beszélgetőpartnerének tudomására is hozni egy idő után. Ez az idő pedig nem túl hosszú, viszont igen rövid: a köszönés utáni első levegővétel. Aztán beindítja (még mielőtt te is levegőhöz jutnál), és föléd tornyosul (virtuálisan), és mondja magáról a szépeket és jókat, és dicséri magát, és áradozik édes jó anyukája Csaba nevű fiáról, és fikáz mindenki mást, te, kedves hallgatója, te pedig csak kapkodsz a levegő után, amit a köszönés óta sem sikerült tüdőd felé irányítanod, és igazából már nincs is körülötted belőle. Fulladozol, de túl intelligens vagy ahhoz, hogy feltartott kézzel, liluló fejjel segítségért kiálts, vagy egyszerűen elküldd az anyjába megkérd, hogy hagyja abba az öntömjénezést, mindent elhiszel neki, csak picit maradjon csendben!

Hát így jutottam el oda, hogy először, bármennyit, aztán már csak 30 percet, 20, 10, öt percet, aztán ugyanazeket másodpercekből voltam képes elviselni vele. Ma már csak a köszönés. Elég is az.

De nincs vele semmi bajom. Csak nem tudom értékelni a munkásságát. De a tüzet azértg látom benne. Simán Dj Afus nyomdokába léphet, ha jól tolja a mixcédét a lejátszóba. És rövidesen már ő is valamelyik kecskeméti álatsuliban nyomhatja. Sőt! Már látom lelki szemeim előtt, ahogy megjelenik a Dj Lipóczy live in Öregcsertői Általános Iskola mix Vs. Dj Lipóczy live in Gilvánfa.

Kívánok a művésznek sok örömet munkájában, és sok sikert!
 

 

 

 

 

 

 

Szerző: humanick  2010.02.14. 19:35 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csenkids.blog.hu/api/trackback/id/tr571758162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása