Jégkarnevál a suliban. Hatalmas közösségfejlesztő találmány a Z.I. Ált. Isk. igazgatójától. Az iskola jégpályáján miden osztály bemutatkozik. Színes, korcsolyás forgatag kis esésekkel, nagy kacagásokkal. Nem a sérülések maradandók, hanem az élmény. (A mondat utolsó részén egyes szülők vitatkoznak, rövidesen kijektem, miről is van szó, hisz épp amiatt hoztam éltre a posztot.) A feladat: nem egyénileg, hanem közösségileg kell jelmezt ölteni. Csongiék például madárijesztők és madarak voltak (tavaly Hupikék Törpikék), Jankáék meg idén...

... és itt jön az a rész, melyre utaltam a sérülés felvetésénél: Füstös család. Bele volt írva az ellenőrzőjébe, hogy Kedves szülők, az idei jégkarneválon Füstös családnak öltözünk, kérnénk szépen tarka ruhát, kalapot hozni. Mondom Macának, de jó, cigány család lesztek. Mire ő láthatóan összerezzent (9 éves!), és azt hebegte, hogy nem cigány, hanem Füstös. Megbeszéltem vele, hogy az most ugyanazt jelenti, de ez nem baj. Buli van, érezzék jól magukat. És egyébként is a cigányok közt is vannak aranyosak rendesebbek, nem mindegyik megátalkodott gonosz (azért arányokról nem akartam beszélni, nem ismeri még a százalékokat, nem tudja mit jelent, hogy 1% rendes a 100-ból). Az a durva, hogy már az általános iskola alsó tagozatában is téma ez, úgy, hogy nincsenek is olyan osztálytársaik. Sőt, azt hiszem, az egész iskolába 2 jár összesen. De a téma adott, a gyerekek megbeszélik, amit otthon hallottak, megbeszélik, feldolgozzák, megpróbálják értelmezni a maguk módján.

Aztán délután ért a meglepetés, amikor hazajött a suliból, és elmesélte, hogy 29 gyerekből 11 nem öltözött be. Mert a szülők nem szerették volna, hogy cigánynak öltözzenek. Hoppá! A maradandó sérülés, ugye, amiről az elején beszéltem! Hogy azt már nem, hogy az ő gyerekük egy olyannak öltözzön be, azt már nem!

Én azt mondom, van cigánykérdés, cigánybűnözés, bitóra kellene juttatni az olyanokat, mint Németh Győző, Rafael Sándor, Sztojka Iván, akik minden ok nélkül megölték Marian Cozmát, és velük küldeném azokat a mocskos uzsorás testvéreiket, akik hadsereget verbuválnak, és embereket félemlítenek meg, tartanak rettegésben (és akkor nem felejtem el hozzájuk csapni azokat a csapnivaló magyarokat, akik ugyanezt művelik, hogy ok nélkül ölnek, hogy uzsorából, félelemkeltésből élnek, akik lerabolják az országot, és adójukat, járulékaikat, kutyafaszájukat mi, dolgozó emberek fizetjük helyettük, mert azért ne feledjük, nekünk, dolgozóknak, nem csak a romákat, de a magyar munkanélkülieket, a nyugdíjasokat is el kell tartanunk, és a maffióizók tömegét (akár vastagnyakú, akár fehérgalléros), a telhetetlen politikusokat is, akik tönkretették az országot.)

Tehát van cigánybűnözés, egyéb bűnözés, ölés, gyilkolás, kicsinálás, ellehetetlenítés, egyre rosszabb életszínvonal... de a roma koma dolga, az csak egy (no, nem kis) szelete az egésznek.

De, én ezekről nem beszélek nekik. Mert még nem kell. Ők még gyerekek.

És kíváncsi lennék azon szülők arcára, akik megtudják, hogy az osztály a Füstös család produkcióval (melyben egyébként mindkét tanító aktív szerepet vállalt, J. néni is beöltözött, és szánkón húzták  a kalapos, füstös képű R.bácsit, aki muzsikált közben, megadva a vidám alaphangulatot) nyert egy tortát.
A slusszpoén: csak azok ehettek belőle, akik részt vettek a csoport produkciójában, beöltöztek, és nem önálló jelmezben képviselték az osztályt. 18 gyerek kapott tortát, 11 nem. És ez így van rendjén. Szerintem.

A 11 gyerek szülője nyilván háborgott, mikor ezt megtudta, és nem a saját felelőssége jutott eszébe a dologról, hanem a tanítókat szidta.

Ha kaptak volna a tortából (és ha kapnak, biztosan nem utasíttják vissza, hiszen gyerekek), tutti, hogy lett volna olyan szülő (tudom, hogy van olyan vakmagyar köztük), aki kihányatta volna szerencsétlen kölyökkel a cigányparádé miatt megevett tortát. Ledugta volna az ujját a kölök torkán, és lenyomott volna neki pár sallert, hogy elfogadta. A gyerek meg nem értette volna, mi történik, mert neki apukája, aki éppen a gyomrában turkál romatorta romok után, azt mondta, hogy csak a cigányok rosszak. És akkor most apa cigány lett? Vagy mi van?

 

Szerző: humanick  2010.02.04. 15:36 Szólj hozzá!

Címkék: magyar gyerek maffia bűnözés szülő roma cigány iskola gyilkosság torta karnevál cigánybűnözés cigánykérdés marian cozma németh győző rafael sándor

A bejegyzés trackback címe:

https://csenkids.blog.hu/api/trackback/id/tr631729455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása