Azon gondolkoztam, mi lenne, ha a Mátyás király térre, a barátok közé is begyűrűzne a válság. Alább az első részt olvashatjátok. Vigyázat! Csak erős idegzetűeknek!

 

Úgy vagyok a Barátok közt-tel, mint apukám anno a Dallas című kult sorozattal. Néha belenézek, aztán vagy nagyokat röhögök a bugyuta történéseken, vagy káromkodok nagyokat. Apu is ezt csinálta, minkor az Ewing család vergődött péntek esténként. Én meg nem értettem, akkor mi a fenének nézi.

Aztán felnőttem én is, és amikor néha ott találom magam a tévé előtt, mindig eszembe jutnak ezek a pillanatok. Nem kikapcsol, hanem felszabadítja a felgyülemlett mérget, vagy éppen gyomorba szorult tréfát, humort, kacagást, melyet a nap folyamán nem tudott (mert, mert félt a következményektől) kiadni magából. Na, azért nem rendszeres eza nézés, de mikor Gábor kollégával dolgozunk, akkor általános.
 

Szóval azon agyaltam, miközben néztük, hogy milyen királyság van a Mátyás király téren, azokat aztán nem öli a gazdasági válság. Általában étteremben reggeliznek, ebédelnek, vacsoráznak, beszélgetnek, onnan veszik a tejet, a sütit, a bort. Sok milliós buktáikat meg sem érzik, pár héten belül talpra állnak, és megint van pénzük. Csak az érzelmi válságokon nem tudnak úrrá lenni. Mindenki kipróbál mindenkit, aki abban a háztömbben lakik, aztán amikor mégis visszatérnek az eredeti felálláshoz, már csak egy ellenséggel találják magukat szembe (a mindennapi ármánykodókásokat leszámítva): a producer és a forgatókönyvírók tábora. De ezt most hanyagoljuk. 

Barátok közt: A válság I. rész

1. Berényi Miklós politikusnak áll. Hazudni nagyon tud, biztosan megállja a helyét. Viszont akkor nem tud tovább barátok közt élni, családjával elköltözik egy villába, aminek a fenntartási költsége minimum 30 millió forint évente.
 

2. Berényi András átveszi a székét, aztán kirúgja Alexet, de kiderül, hogy nélküle nem megy, a cég becsődöl, ő pedig vidékre megy, és a kecskeméti polgármesteri hivatalban az építési osztályon talál magának munkát. Próbál korrupt hivatalnok lenni, de pont rossz helyre érkezett, meg egyébként sem volt jó ügyeskedő sosem, így gyorsan lebukik, és börtönbe kerül.
 

3. Alex Emma ágyában talál vigaszt, melynek következménye, hogy a lány ötös ikreket szül, az összes örökölt pénzét felélik munkanélküli párjával, aki aztán Alex utcazenészként próbálja megjeresni a mindennapi betevőre valót.

Folyt. köv.

Szerző: humanick  2009.02.08. 16:08 Szólj hozzá!

Címkék: alex emma berényi miklós berényi andrás

A bejegyzés trackback címe:

https://csenkids.blog.hu/api/trackback/id/tr37930278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása