Egyik ismerősömk azt mondta, egy hónapot töltött Ausztráliában. Mondtam neki, az jó sok! Azt mondta, ha már egyszer olyan messze van, az a minimum, hogy ennyi időt ott tölt.

Na, most, nagyjából ezzel arányosnak éreztem a moziban eltöltött időt, amikor Edittel megnéztük az Ausztráliát. Ha már egyszer olyan messzi tájról zeng az ének, gondolták a film készítői, igenis töltsön ott a néző bazi sok időt. Majd' három órát!

Szerelem, romantika, sok-sok marha, marha sok giccses kép, néhány marha ember, +Tesóm szerint - aki lány, csaj, nő - egy marha jó férfitest, a Hugh Jackmané.

Hát, ha mindenki úgy tudna alkalmazkodni a hirtelen megváltozott körülményekhez, és olyan sikeresen élnék túl a leglehetetlenebb helyzeteket, mint  főhőseink (Nicole Kidman - Lady Sarah Ashley és Hugh Jackman - Drover), mindenki leszarhatná a rohadt nagy válságot. (Mondjuk, vannak ilyen emberek, nagy túlélők nálunk, Magyarországon is. Politikusoknak hívják őket.)

Mert, ahogy Sarah szomorú, frissen megözvegyült úri dámából egy pillanat a belevaló marhaterelő lett, Drover meg a tökös, magányos marhaterelőből úriember, fehér öltöny, rókatánc, gyermekek megmentője lesz, az nagyon ott van.

A giccses képek, az óverdörénbó énekes, szájharmonikás, mozis változatai rossz hatással vannak a sztori azon vonalára, mely azt hivatott bemutatni, hogy mi történik egy szerencsétlen kölyökkel, aki egy kitaszajtott, üldözött félvér. Pedig az nem lenne rossz irány. És egy másfél órás sztorira elegendő lenne, az meg bőven elég az Ausztráliából, még ha az oly messze van is.

 

És, amikor már azt hiszed, a hihetetlen izgalmakat nem lehet tovább fokozni, lövések dörrennek. És akkor azt hiszed, ezek közül valamelyik eltalálja valamelyik főhőst, de nem. Túlélnek azok mindent, mint a Terminátor.

 

Egy kis matek:

1. feladat: Milyen hosszú az a film, melynek megtekintése közben 35 percenként nézel segélykérően az órádra, és ezt ötször meg tudod tenni?

2. feladat: Hány kilót lehet hízni a hektónyi kólától és kukoricától ilyen hosszú film alatt?

 

Vigyázat!

Pisilni nem szabad kimenni közben, mert könnyen megesik, hogy az emberre (különösen, ha férfi, még ha valamilyen fokú romantikusság jellemzi is) több izgalom vár a mozi kávézójában, mint a teremben. Az meg azzal jár, hogy nincs kedve visszamenni. És ha nem megy vissza párja mellé...

Ja, és kenguruk is vannak benne ám!

Szerző: humanick  2009.01.27. 20:01 Szólj hozzá!

Címkék: film ausztrália

A bejegyzés trackback címe:

https://csenkids.blog.hu/api/trackback/id/tr71906871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása