Hát, azért az nem mindennapos, hogy az ember január 13-án kinéz az ablakon, és úgy ragyognak bele neki a szemibe a Nap sugarai, hogy elcsábul, csapot-papot (értsd: otthoni munkát, ami nem házi, viszont feladat, és nem a családot, akik, lévén hétköznap, iskolában és moziban nyomják) hátrahagy, és elszalad tekerni! Ez nagyon tetszetős kis mondat. Idézet magamtól: "Elszalad tekerni". hehe

Így történt. Már az se semmi, amikor azt mondom, hogy utoljára egy jó komolyat tavaly (2014.) december közepén tekertem. Mert az ember nem tekerget csak úgy december közepén jólesőn és vigyorogva, hiszen hó van és fagy van. Elvileg. 

Ahogy ma, 2015.01.13-án 10 fok körül van, úgy volt kábé akkor is. 

És ez, kerékpározás (és fűtés, és Simi kutya, aki vizsla) szempontjából rendkívüli jó, de ezeken kívül... félelmetesen nem normális!

Táv: 21 km

Idő: 50 min (ahhoz képest, hogy kicsit meg vagyok fázva, és egyébként is csak a számon keresztül tudok levegőt venni, és féltem a torokfájástól magamat, nem is olyan rossz.

Vonal: Hetényegyháza-Kerekegyháza (körbe)- Hetényegyháza

Zene: menetszél süvítése (mert a telefonom 1 kilométeren kétszer lemerül, pedig nem is búvárkodunk)

giant_revolt2.jpg

Giant Revolt 2 - Szerelem volt első látásra! Hát, most, túl 4000km-en, már nem csillog így... Viszont sokkal gyorsabban megy!

 

Szerző: humanick  2015.01.13. 12:34 3 komment

Címkék: bicaj kerékpár január kerekegyháza bicajozás

SZÖVEG-VILÁG Olvastam egy cikket (aztán a linkek alapján még többet) a Lángoló Gitárokon a magyar lakótelepi ganxta repperekről, minősíthetetlen szövegeikről és projektjeikről, arról, hogyan távolodik feka raptől a magyar fika rap (Mr. Busta, Essem, Dopeman, meg ilyenek), és egy mondat jutott eszembe az róluk:

Szegény srácok nem felejthették el, hogy mik a gyökerek, hisz a gyökerek éppen pont ők maguk!

Meg még egy: Respect 2pac!

007.jpg

Szerző: humanick  2015.01.05. 08:55 Szólj hozzá!

Címkék: zene

A húsleves lekerült az asztalról, elfoglalta helyét a paprikás krumpli. És akkor megszólalt Zalán, a hétéves, ártatlan és őszinte gyermek: 

- Két leves egymás után?

014.jpg

Szerző: humanick  2014.12.23. 09:01 Szólj hozzá!

a bögrét két kezébe fogta... és azt mondta rekedt álmossággal: köszi, finom, csak kicsit vékonyka. a tiéd nem?

felálltam, kibattyogtam a konyhába

kiszedtem és kidobtam a ma reggel újrahasznosított tegnapi zaccot

félretettem az egyszemélyes szűrőt

és újra nekiveselkedtem...

005.jpg

 

Szerző: humanick  2014.12.17. 22:06 Szólj hozzá!

Elhatároztam, hogy nyomok egy harminc fölötti átlagot. Nem sikerült. Nem baj. Majd lesz még szélmentes idő... :D Amúgy majdnem beledögöltem. hehe Amennyire vigyorogtam odafelé 34-35-nél, úgy szívtam a fogam a visszaúton 25-26 körül. Amúgy csak én érzem ilyenkor, széllel szemben, visszaúton, hogy Hetény és Kerek között az emelkedők néha dombokká,olykor meg hegyekké válnak, amin embertelen erőfeszítéssel lehet feljutni, és az ember eszébe az ötlik, hogy legközelebb hegymászó felszerelést is hoz magával? 

Táv: 21 km

Zene: Red Hot Chili Peppers: Californication album

Bicaj: Giant Revolt 2

Tegnap bicajjal mentek a városba, így 164-re emelkedett a bringámban lévő kilométerek száma.

Cson is élvezi az újövét (ami a régienyém). Tekert vele 33km/h-t! Hoppácska...

Viszont tegnap részt vettem egy őrült rekordkísérleten: Kecskemét-Örkény-Kecskemét megállás nélkül 60km tekerés, 40 fölötti átlag. 

Megcsináltuk! A srácok biciklivel, én meg egy motor hátsó ülésén. Oké-oké, valakinek rögzíteni is kellett az eseményeket! :D

 

 

Szerző: humanick  2014.04.29. 10:08 Szólj hozzá!

Címkék: bicaj kerékpár tekerés giant kerekegyháza giant revolt 2